ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътКултураНовини

Пловдив има ново читалище

Новината излезе по време на концерта за 10-годишния юбилей на „Луди млади“

Школата за народни танци „Луди Млади“ в Пловдив, ознаменува своята 10-годишнина със запомнящ се концерт миналата неделния. Голямата концертна зала на Домът на културата „Борис Христов“ в града под тепетата бе изпълнена до краен предел с участници и зрители.

Ръководителите на школата обявиха и следващата ѝ стъпка по пътя на реализирането на мисия ѝ, а именно официалното учредяване на Народно читалище „Проф. Кирил Дженев – 2018“. То носи името на основателя на Фолклорен ансамбъл „Тракия“ и виден педагог-хореограф в историята на фолклорното танцово изкуство.

Целта и амбицията на настоятелството и членовете на читалището е то да дава възможност на все повече хора да се докоснат до магията, наречена български фолклор.

Единственото новоучредено читалище в най-новата съвременна история на града под тепетата се намира в квартал Гагарин на улица „Колю Фичето“ 7 А. За сега в него функционират школи по танци, но предстои да има такива по приложни изкуства.

По случай 10 години от създаването си една от най-известните и дейни школи в град Пловдив, организира близо двучасов концерт за любителите на българския фолклор. Мащабното събитие събра на една сцена над 230 танцьори на школата, 50 от които деца на възраст между 3 и 13 години. Заедно, всички те изобразиха чрез магията на танцовото изкуство различни сцени от бита и културата на нашите предци. Красивите български хорá, съчетани с вдъхновена сценография, изкусна хореография и пъстроцветни носии от всички фолклорни области, завладяха публиката и реално изпълниха мотото на концерта, а именно „Предай нататък“.

Пъстра галерия и още за фолклорното шоу може да видите в Капана.бг.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина